Uutisia/Noticias

Espanjan poikkeustila päättyy, rajoituksia puretaan; MálagaHoy 7.5.2021

Sunnuntaina 9.5. päättyy Espanjaan koronaviruksen vuoksi julistettu poikkeustila. Se merkitsee samalla vaikeuksia ylläpitää ja päättää rajoituksista itsehallintoaluetasolla. Monia rajoituksia jää edelleenkin koronasta kärsityn 14 kuukauden jälkeen voimaan. Tarkoitus on purkaa rajoituksia vähitellen, ensimmäisen vaiheen alkaessa sunnuntaina 9.5., toisen kesäkuun alusta ja kolmannen vaiheen 21.6. lähtien kohti normaalioloja, toteaa Juanma Moreno Andalusian keskushallinnosta.

Andalusia harkitsee rajoitusten tiukentamista 9.4. alkaen; MálagaHoy 5.4.2021

Andalusian nykyisten koronarajoitusten päättyessä perjantaina 9.4. harkitaan rajoitusten mahdollista tiukentamista pääsiäisen jälkeisten tartuntavuuslukujen valossa. Andalusian presidentti Juanma Moreno on jo varoittanut mahdollisista muutoksista rajoituksiin. Viimeisimmät tiedot tartunnoista eivät lupaa hyvää. Lähde Kommentti: Espanjan ilmaantuvuusluvut kävivät kuukausia sitten tosi korkealla verrattuna Suomen vastaaviin lukuihin. Nyttemmin maan keskimääräiset arvot ovat lähellä Suomen lukuja....

Fuengirolan ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan

Espanja näyttää osaavan rajoittaa koronavirustartuntoja tai sitten säiden lämpeneminen luo suotuisat olosuhteet tartuntojen talttumiselle. Viimeisin Fuengirolan ilmaantuvuusluku 4.3. tätä uutista kirjoitettaessa oli 130,4. Arvo on kohta lähellä saman ajankohdan Hyvinkään ilmaantuvuuslukua. Toivottavasti kehitys jatkuu samansuuntaisena. Käy tarkistamassa viimeisin arvo!

Andalusia avautuu; MálagaHoy 25.2.2021

Andalusian päivän (Día de Andalucía) 28.2. jälkeen 3.3. maakuntahallinto kokoontuu päättämään helpotuksista voimassaoleviin koronarajoituksiin. Maakunnassa katsotaan päästyn äärimmäisestä riskitasosta, joka on määritelty 250 tapaukseksi 100.000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana. Ilmaantuvuusluku on jo viikkojen ajan jatkanut laskemistaan. Viimeisen ilmaantuvuusluvun monien paikkakuntien osalta ollessa jo alle tuon raja-arvon, liikkumisrajoituksia eri kaupunkien välillä voidaan purkaa.

Malagan seudun rajoitukset helpottumassa; MálagaHoy 16.2.2021

Torstaina 18.2. päätetään, mitkä Malagan provinssin paikkakunnat vapautetaan liikkumisrajoituksista. Jos ilmaantuvuusluku pysyy alle 500, listalla ovat mahdollisesti myös esimerkiksi Benalmádena ja Fuengirola. Esteponan, Marbellan ja Mijasin osalta ilmaantuvuusluku ei vielä ole laskenut tuon 500 alle. Malagan kaupunki voidaan myös vapauttaa näistä rajoituksista. Tähän asti paikkakuntien välillä ei ole saanut liikkua kuin ihan välttämättömistä syistä.