Kristoffer Kolumbuksen syntyperä selville? ABC-lehti 13.10.2020

0
29

Granadan yliopiston tutkijat yrittävät saada selvyyttä Kristoffer Kolumbuksen syntyperään. Sehän on ollut kautta aikojen kiistanalainen, eikä häntä ole haluttu tunnustaa espanjalaiseksi. Nykyinen genomitutkimus antaa joka tapauksessa tutkijoille paremmat työkalut kuin muutama vuosikymmen sitten. Selvitystyöhön on tutkijoiden käytettävissä paitsi itse Kolumbuksen myös hänen lähisukulaistensa haudoista jo aiemmin talteen otettua materiaalia. Jo vuonna 2003 Sevillan katedraalista otettiin säilöön hänen jäänteitään. Geenitutkimukset on tarkoitus saada päätökseen lähikuukausina ja lopputuloksesta on tarkoitus tuottaa RTVE:ssä esitettäväksi tv-dokumentti.

Nähtäväksi jää, mihin tulokseen tutkijat päätyvät ja miten se dokumentissä tuodaan julki. Onhan koko tematiikasta viime aikoina tullut hiukan tulenarkaa. Koko Amerikan valloitusta tarkastellaan varsin kriittisesti eikä yksinomaan myönteisessä valossa. Juuri vietettyä Dia de la Hispanidadia ei suinkaan juhlittu eikä juhlita vastaisuudessa samassa merkityksessä Etelä-Amerikassa tai Väli-Amerikassa kuin Iberian niemimaalla, Espanjassa.

Lue tarkemmin lehdestä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here