Viisimetriset Itämaan tietäjät Malagan keskustaan; MálagaHoy 30.12.2020

0
63

Itämaan tietäjät Melchor, Gaspar ja Baltasar eivät tänä loppiaisaattona saavu kulkueena Malagan, eikä monen muunkaan kaupungin kaduille. Siksi kaupunki haluaa saattaa lasten nähtäville kolmeen eri paikkaan kaupungilla tietäjien lähes viisimetriset näyttävät hahmot. Vanhemmat löytävät ne lastensa kanssa helposti ilmoitetuista paikoista kuten myös ne valtavat näyttävät lahjatoivepostilaatikot, jotka kaupunki on sijoittanut 11 eri paikkaan kaupungilla. Näiden toimien tarkoituksena on myös elvyttää eri kortteleiden ravitsemus- ja muuta kaupallista toimintaa.

Jokaisen tietäjähahmon yhteydessä on myös selostus kyseisestä tietäjästä ja yleisesti kaikista tietäjistä, mitä niistä katolisen kirkon perinnetiedon mukaan tiedetään.

Parrakas, pitkätukkainen, harmaahapsinen Melchor oli vanhin tietäjistä ja tuli tuomaan kultaa Kuninkaiden kuninkaalle.

Keski-ikäinen, ruskeapartainen Gaspar toi jumalalliselle Jeesuslapselle suitsukkeita.

Baltasarin tehtävänä oli tuoda mirhamia, joka edusti Ihmisen kuolevaisuutta.

Katolisen perinteen mukaan tietäjillä oli kyky seurata tähtiä ennustusten mukaan. Niinpä he saapuivat Betlehemiin (Belén). San Beda el Venerable kuvasi 600-luvulla tietäjien tulon seimelle.

Jos olet Malagassa, oheisen lehden sivuston linkin kautta saat tietää kunkin tietäjähahmon tarkan sijainnin kaupungin kartalla ja voit löytää tietäjän helposti. Tai sitten voit pyytää ystävääsi ottamaan kuvan tietäjästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here