Pandemia pahenee Andalusiassa; MálagaHoy 19.1.2021

0
118

Tartuttavuusluku 100.000 asukasta kohden on saavuttanut Andalusian maakunnassa jo arvot, jotka ylittävät kevään ensimmäisen aallon lukemat. Viimeisen kahden viikon aikana arvo on tuplaantunut. Fuengirolassakin viimeiset lukemat maanantailta 18.1. ovat jo yli 500. Andalusian maakunnan eri provinssien pääkaupungeista vain Jaén ja Sevilla alittavat lukeman, jonka perusteella määräytyy alueelta toiselle liikkumiskielto.

On jo useita kaupunkeja ja alueita, jotka ylittävät 1000 sairastuneen rajan 100.000 asukasta kohden ja joille siis on jo määrätty täydellinen ulkonaliikkumiskielto. Se tarkoittaa sitä, että kodin ulkopuolella liikkuminen on sallittua vain pakottavasta ja perustellusta syystä ja lähes kaikki paitsi ruokakaupat on suljettu.

Tutustu tietolähteeseen tarkemmin!

Kommentti: Ikävä todeta, kuinka pandemiaa ei Andalusian alueella ole saatu hallintaan. Voimme vaan arvailla, miksi tilanne on nyt päässyt niin kovasti pahenemaan. Monen suomalaisillekin tärkeän paikkakunnan osalta ei enää olla kovin kaukana tilanteesta, jossa oltiin keväällä. Kohta, jos käännettä parempaan ei tapahdu, Fuengirolaan ja Mijasiin julistetaan uudelleen täydellinen ulkonaliikkumiskielto. Se tarkoittaa sitä, että poistuttuasi turhaan neljän seinän sisältä, vaikka vaan ulkoilemaan, sinua voidaan sakottaa. Tekisi mieli todeta, että paikalliset sahaavat omaa oksaansa, kun eivät ymmärrä, miten tärkeätä joka vaiheessa olisi noudattaa rajoituksia. Jo syksyllä oli todettavissa, kuinka niin moni ravintola ja yritys oli sulkenut ovensa. Kuinka moni onkaan jo jäänyt työttömäksi yritysten lomauttaessa tai irtisanoessa henkilökuntaansa?