Malagan ja Marbellan kaupungit avautuvat lauantaina 13.2.; MálagaHoy 11.2.2021

0
134

Malagan kaupungissa saavat muutkin kuin ruokakaupat avata uudelleen ovensa ensi lauantaista 13.2. lähtien. Malagan ja Marbellan ohella 15 muuta paikkakuntaa palaavat normaalimpaan tilaan. Se tarkoittaa sitä että baarit ja kahvilatkin saavat taas avata ovensa. Edelleenkin alkoholin myynti iltakuudesta lähtien on kielletty. Samoin Malagan provinssissa montaa paikkakuntaa Fuengirolan ja Mijasin lisäksi koskee kielto liikkua eri paikkakuntien välillä.

Tähän rajoitusten purkuun päädyttiin siksi että ilmaantuvuusluku painui alle 1000 sairastuneen. Poistumiskielto omalta paikkakunnalta on edelleen voimassa, koska ilmaantuvuusluku edelleen on yli 500, esimerkiksi Fuengirolassa tämän päivän, 11.2.2021 luku oli 583,1. Viime viikkojen aikana siinä on tapahtunut huomattavaa pudotusta luvuista, jotka nousivat lähemmäksi lukua 1000, joka olisi tuonut mukanaan kaiken kahvilatoiminnan ja ei-välttämättömien toimintojen sulun.

Lähde

Kommentti: On ilahduttavaa todeta viime aikojen myönteinen kehitys, joskin paikallisista ilmaantuvuusluvuista on vielä pitkä matka esimerkiksi Hyvinkään vastaaviin lukuihin, jotka ovat noin kymmenesosa Fuengirolan luvuista eli 40-50 luokkaa. Mikähän osuus tilanteen helpottumiseen on viime aikojen lämpimämmillä ilmoilla, joiden seurauksena ihmiset eivät enää siinä määrin pakkaudu sisätiloihin, missä viruksen leviäminen on tunnetusti herkempää?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here