Andalusia avautuu; MálagaHoy 25.2.2021

0
61

Andalusian päivän (Día de Andalucía) 28.2. jälkeen 3.3. maakuntahallinto kokoontuu päättämään helpotuksista voimassaoleviin koronarajoituksiin. Maakunnassa katsotaan päästyn äärimmäisestä riskitasosta, joka on määritelty 250 tapaukseksi 100.000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana. Ilmaantuvuusluku on jo viikkojen ajan jatkanut laskemistaan. Viimeisen ilmaantuvuusluvun monien paikkakuntien osalta ollessa jo alle tuon raja-arvon, liikkumisrajoituksia eri kaupunkien välillä voidaan purkaa.

Rajoitusten purku ei tarkoita sitä, etteikö ilmaantuvuusluku edelleen olisi korkeaksi luokiteltava. Pahimman yli katsotaan joka tapauksessa selvityn. Jos myönteinen kehitys jatkuu samaa 7% vauhtia seuraavan 8 päivän ajan, mikä nyt on ollut trendi viime maanantaista lähtien, maakunta on päätymässä piankin alle 150 sairastumistapauksen.

Tilanteen helpottumisen toivotaan antavan mahdollisuuksia avata erityisesti ravitsemusalan rajoituksia. Kyseinen ala on eniten rajoituksista kärsineitä.

Joka tapauksessa toistaiseksi vielä Andalusian eri provinssien välillä liikkuminen ei myöskään ole sallittua, niin kauan kuin rajoituksia ei ole purettu.

Lähde

Kommentti: Toivotaan, että myönteinen kehitys jatkuu ja että edelleen ymmärrettäisiin rajoitusten purkuun liittyvät riskit. Aurinkorannikon suomalaisittain kesäiset ilmat vaikuttavat osaltaan varmasti tilanteeseen, koska lämpimillä ilmoilla ihmiset eivät pakkaudu sisätiloihin, missä viruksen herkempi tarttuvuus on ilmeinen. Uutiseen liittyvässä viestiketjussa arvostellaan kovasti myös sitä, että yliopistoja on suljettu baarien saadessa pitää ovensa auki (”bares abiertos y universidad cerrada, INCREÍBLE”), joskin tiukoin aukiolorajoituksin. Viestiketjussa viitataan myös siihen, että toukokuussa maan poikkeustilan päättyessä ei maakuntahallinto enää voi jatkaa sulkulinjalla.

Nähtäväksi jää, ohittaako Suomi nyt kevään kynnyksellä tilanteen pahenemisessa Aurinkorannikon. Fuengirolan ilmaantuvuusluku eiliseltä 24.2. oli kuitenkin vielä 295,8.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here