Maskin käyttö Espanjassa uuteen uskoon; MálagaHoy 25.6.2021

0
69

Juhannuspäivästä 26.6.2021 lähtien maskin käyttö on ulkona vain rajoitetusti pakollista. Suunenäsuojamaskia tulee edelleenkin käyttää ulkotiloissa tilanteessa, jossa ei voida noudattaa riittävää 1,5 metrin turvaväliä. Tämä tarkoittaa sitä, että maskia tulee pitää mukana myös ulkoillessa siltä varalta että joutuu vastaavaan tilanteeseen. Muussa tapauksessa syyllistyy maskin käytön laiminlyöntiin, mistä voi olla seurauksena 100 euron suuruinen sakko.

Maskia tulee käyttää myös tarvittaessa ruuhkatilanteissa ulkonakin ja luonnollisesti edelleenkin julkisissa sisätiloissa ja kaupoissa, vanhainkodeissa ja vastaavissa tiloissa. Omalla autolla matkustettaessakin maskia tulee käyttää, jos autossa on oman talouden ulkopuolisia henkilöitä.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Uusi käytäntö on varmasti suuri helpotus monille. Tosin ulkomaisille turisteille käytäntö voi muodostua ansaksi. Ainakin meille suomalaisille voi olla vaikea hahmottaa sellaisia tilanteita ulkona, joissa maskin käyttö yllättäen olisi pakollista ja sen käyttämättä jättäminen sakotettava asia. Me kun olemme tottuneet siihen, että ulkona ei maskia tarvitse käyttää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here