Espanjan syyllistäminen puhuttaa edelleen;MálagaHoy 16.10.2021

0
134

Yleisönosastoon asti saapuu lukijoilta kirjoituksia, joissa todetaan ykskantaan, että nykyisen Espanjan syyllistämiselle Amerikan mantereella tapahtuneista vääryyksistä ei ole tavallaan enää syytä. Kirjoittaja toteaa, että Espanja voisi samoin perustein syyttää nykyistä Italiaa Rooman vallan aikaisista vääryyksistä. Rooma surmasi ja orjuutti Iberian niemimaan kelttiperäistä väestöä, rosvosi kaivokset mutta eipä espanjalaisille tule mieleen vaatia nykyistä Italiaa pyytämään anteeksi. Olemme päinvastoin ymmärtäneet, mitä kaikkea hyvää tuli siinä mukana, latinaan pohjautuva kieli, roomalainen oikeusjärjestelmä, julkinen työllistäminen ja niin edelleen … Rooma toi meille sivistyksen. Amerikan mantereella alkuperäiskansojen suojaksi luotiin omat lait. Katolinen kirkko toi sinne sairaalat ja koulut. Kirjoittaja ei näe toisaalta mitään kielteistä katolisen kirkon toiminnassa.

Yleisönosastokirjoitus päivän lehdessä.