Espanjalaisilla syytä olla ylpeitä maastaan! MálagaHoy 12.11.2021

0
47

Lehden kolumnisti Mikel Lejarza esittää kolumnissaan että espanjalaisilla olisi monesta syystä aihetta olla ylpeitä maastaan. Mahtaako monikaan maa tarjota niin paljon mahdollisuuksia kansalaisilleen kuin Espanja? Ilmasto on miellyttävä ja monipuolinen. Löytyy vuoristoa, kilometritolkulla rannikkoa, jokia, metsiä. Kulttuuria löytyy joka lähtöön eri muodoissaan, ruokakulttuurista kaupunkikulttuuriin sen aukioineen elämää puhkuen. Löytyy suvaitsevaisuutta toisin ajattelevia kohtaan. Terveydenhoitojärjestelmä on yksi maailman parhaita. Maa on demokraattinen ja vapaa maa, johon mahtuu niin baskit, katalaanit kuin andalusialaiset toinen toisiansa rikastuttaen.

Kuinka moni tänne haluaakaan henkensä uhalla tulla yli merien? Kuitenkin löytyy niitä, jotka ovat valmiita arvostelemaan yhteiskuntaamme ja tapaamme elää vaikka millaisin kommunismisyytöksin. Heille ainoa Espanja, joka heille kelpaa on sellainen maa, jossa he määräävät maailman menosta. Mutta heidän tulisi ymmärtää, että se on oikea Espanja, joka ei ole vain jonkun Espanja, vaan niiden, joille aurinko täällä paistaa, joita sade täällä virkistää ja tämä maa ja meri ravitsee. Cuando comprendan esto, se les pasará el cabreo y tendrán que aprender a sonreir. Kun he sen ymmärtävät, he rauhoittuvat ja oppivat hymyilemään.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Mielenkiintoinen kolumni kaiken kaikkiaan ja varmasti on monia espanjalaisia, jotka eivät todella tajua, kuinka hieno maa heillä onkaan, kuinka rikas kulttuuri ja historia ja mahdollisuudet elää omassa maassaan heillä onkaan. Korjattavaakin paljon on eikä sitä käy kieltäminen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here