Maskin käyttö ulkotiloissa taas pakolliseksi; MálagaHoy 23.12.2021

0
293

Espanja on päättämässä maskin käytön uudestaan pakolliseksi ulkotiloissa. Useampi autonomia Andalusian lisäksi ei pidä sitäkään toimenpidettä koronaviruksen kuudennen aallon torjumiseksi riittävänä toimenpiteenä. Tänään 23.12. pidettävässä etäkokouksessa asiasta on tarkoitus päättää. Määräys astuisi voimaan huomisesta jouluaatosta lähtien. Kuten meillä Espanjassakin vedotaan ottamaan asianmukaiset rokotteet, viranomaisia palkkaamaan tarvittavaa henkilökuntaa rokotuksiin ja varmistamaan rokotteiden saannin apteekeista rokottajille. Tarkoitus on myös, että karanteeni ei altistuneille täyden 2 rokotteen saaneille (con pauta completa) olisi tarpeen. Samoin on suunniteltu, että vuoden loppuun mennessä 80 prosenttia 60-69 -vuotiaista olisivat saaneet jo kolmannen rokotteen.

Pedro Sánchez perustelee ehdotustaan!

Galician, Andalusian, Baskimaan ja Katalonian johto katsoo, että ehdotetut toimet eivät ole riittäviä, vaan pitäisi määrätä liikkumisrajoituksia (toque de queda), erityinen pandemialaki, karanteenipakko, vaikka olisi täydet rokotukset, säätiö turvaamaan taloutta ja niin edelleen.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Maskipakko ulkotiloissa on varmasti Espanjan oloissa aiheellinen, vaikka oma havaintoni on, että joskus maski vedetään sivuun keskustelun lomassa. Paikallisessa kulttuurissa ei myöskään osata pitää siinä määrin etäisyyksiä kuin meillä Suomessa. Kahviloiden ja ravintoloiden aukioloon ei näytetä puuttuvan lainkaan niin voimallisesti kuin meillä. Voit kommentoida sinäkin, tämän uutisen lukija, tilannetta alla olevalla lomakkeella ja vaikka samalla saattaa muiden jäsenien tietoon (tai vaikka et olisi jäsenkään) oman hyvän joulun toivotuksesi.

¡Feliz Navidad y Un Próspero Año Nuevo 2022!