Andalusia nauttii poikkeuksellisesta lämmöstä; MálagaHoy 29.12.2021

0
284

Ajankohdalle epätyypillinen subtrooppinen antisykloni Afrikasta hyväilee Malagan provinssia ja muitakin Andalusian alueita. Se tuo mukanaan 22 asteen lämpötiloja alueelle. Oman lisänsä ilmiöön tuovat lämpöiset läntiset tuulet. Antisyklonia voidaan kuvata korkeapaineen keskuksesta ulospäin suuntautuvaksi tuulijärjestelmäksi. Malagan yliopiston opettajan käsityksen mukaan vastaava toistuu useamman vuosikymmenen välein ja on siis äärimmäisen poikkeuksellinen ilmiö. Tälle päivälle on luvassa peräti 24 asteen lämpötiloja jo kolmantena peräkkäisenä päivänä.

Nähtäväksi jää, ovatko kyseinen ilmiö sekä alkuvuoden Filomena-myrsky tekemisissä ilmastonmuutoksen kanssa. Sitä asiaintilaa yliopiston taholta ei sen koommin kiistetä kuin myönnetäkään. Kulunutta vuotta voidaan joka tapauksessa luonnehtia yhdeksi viimeisten 40 vuoden lämpimimmistä. Mitä tulee siihen, ennustaako nyt koettu lämpöaalto jo kevään säätiloja, paikallinen meteorologian laitos toteaa, että viimeaikaista lämpöaaltoa ei tällä vuosisadalla ole ainakaan aiemmin koettu.

Avaa uutinen!

Kommentti: Jos olet paikalla, voit kommentoida alta löytyvälle lomakkeelle vaikutelmiasi. Meidän kaikkien olisi kiva kuulla niistä! Sinun ei myöskään tarvitse olla yhdistyksen jäsen voidaksesi kirjoittaa tuntemuksistasi tai vaikka vaan toivottaa hyvää uutta vuotta.