Eläköön Ukraina; Diario de Sevilla 6.4.2022

1
275

Pilar Cernuda kirjoittaa kolumnissaan Ukrainan presidentti Zelenskyn Espanjan parlamentille pitämästä puheesta.

Presidentti päätti puheensa otsikon sanoihin ”Gloria a Ucrania” todettuaan sitä ennen puheessaan Putinin kovan halun tuhota koko maa ja Ukrainan kansa ja käytyään läpi kaikkia niitä kauheuksia, joita kansa on viime päivinä saanut kokea. Kolumnisti toteaa tosin, että espanjaksi tehty käännös presidentin puheesta ei ollut kaikilta osin omiaan tuomaan ilmi kaikkea, mutta puheen äänenpainot korjasivat tulkkauksen puutteita.

Zelensky myönsi, ettei hän voi tietää, kuinka kauan sota tulee kestämään ja kuvaili sitä äitien tuskaa heidän kirjoittaessaan lastensa selkään näiden nimiä ja henkilötietoja siltä varalta, että he joutuvat orvoiksi tai eroon äidistään.

Zelenskyn puhe Espanjan parlamentille osui hetkeen, jolloin koko Eurooppa on tyrmistynyt Venäjän toimista sodassa sen syyllistyessä rikoksiin ihmisyyttä vastaan, kansanmurhaan, sotarikoksiin, naisten raiskauksiin, massiivisiin siviilien tappoihin, kidutuksiin ja jäsenten katkomisiin.

Venäjän armeijan osoittaessa kykenemättömyyttään tavalliseen sodankäyntiin, se alentuu tappamaan avuttomia siviileitä, mikä on jos mikään kirjaimellisesti raukkamaista.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Näitä Ukrainan presidentin puheita eri parlamenteissa eivät Suomen mediat pahemmin kommentoi. Siksi annoin tälle palstatilaa. Espanjan tv:n toimittajat totesivat parlamentin äärivasemmiston jättäneen puheen jälkeen taputtamatta, mikä tässä todettakoon.

1 KOMMENTTI

  1. Zelenskyi piti eilen puheen myös Suomen eduskunnalle, ja hyvä puhe se olikin. Slavo Ukraini!

Comments are closed.