Maskin poisjättö pelottaa; Diario de Sevilla 19.4.2022

0
280

Huomisesta 20.4.22 alkaen ei enää Espanjassa ole maskin käyttö pakollista sisätiloissa. Se on kuitenkin pakollista esimerkiksi sairaaloissa, apteekeissa, julkisessa liikenteessä, palvelutaloissa ja missä hyvänsä tiloissa, joissa haavoittuvassa asemassa olevat voivat altistua. Yksityinen yritys saa itse päättää, vaatiiko se maskin käyttöä.

Jotkut autonomiat ottivat jo tänään 19.4. varaslähdön maskittomuuden suhteen. Nyt on osoittautunut, että maskin pois jättäminen ei olekaan ihan ongelmatonta. Esimerkiksi monet teini-ikäiset ovat tottuneet siinä määrin maskin käyttöön, että ilman sitä liikkuminen voi muodostua heille ongelmalliseksi. Maski on ollut heille eräänlainen suoja ja mahdollisuus piiloutua ja olla näyttämättä tunteitaan. Samoin jotkut ovat voineet kätkeä sen taakse ikäkauteensa liittyviä ihomuutoksia, hammasrautoja ja niin edelleen.

Artikkelissa korostetaan sitä, että maskin poisjättämisen suhteen nuorta pitää lähestyä kannustavasti ja varoen. Ongelma ei kosketa vain nuoria, vaan aikuisilla voi olla samantyyppisiä ongelmia luopua maskista.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Täällä Espanjassa on ollut jo pitkään maskittomuus ulkotiloissa luvallista. Siitä huolimatta yllättävän moni maskeja on edelleen käyttänyt. Yhtenä päivänä eräs vanhempi mies kyseli minunkin maskini perään istuessani Los Bolichesin rantapaseon penkillä. Totesin hänelle vain ykskantaan, että ”Ya no está obligatorio llevar la mascarilla en los exteriores”.