Malagan yrittäjät tyrmäävät tupakointirajoitukset; MálagaHoy 12.6.2022

0
44

Malagan kahvila- ja muille yrittäjille eivät kelpaa syöpälääkärien ja syöpäjärjestön ehdottamat tupakoinnin rajoitukset Malagan provinssin alueella. Jos lääkärien ehdotus hyväksyttäisiin, Calle Larioksella ei enää saisi tupakoida ollenkaan, eikä kaupungin kahviloiden terasseilla eikä puistoissa tai rannoilla.

Syöpäjärjestö haluaisi avata keskustelua tupakoinnista ja saada ihmiset paremmin ymmärtämään, että normaalia ja terveellistä olisi tupakoimattomuus ja yhä laajempien alueiden saaminen savuttomiksi olisi tärkeää.

Kuitenkin näyttää siltä, että terveysajattelu törmää talouteen ja vapauskäsityksiin. Vaikka yrittäjät käsittävät, kuinka tupakoinnissa on kyse ihmisen terveyttä vahingoittavasta riippuvuudesta, rajoitukset heidän mielestään puuttuisivat liiaksi kunkin yksilön vapauteen polttaa avoimessa tilassa eikä myöskään olisi oikein kieltää jotakin, joka ei ole laissa kielletty. Terasseillakin saa polttaa paitsi jos ne ovat esimerkiksi kolmelta sivulta suljettuja.

Syöpälääkärit vetoavat puolestaan siihen, että noin 3500 alueen asukasta jäisi sairastumatta syöpään, jos he jättäisivät tupakoimatta. Tämä luku olisi vielä suurempi, jos otettaisiin huomioon tupakoinnin aiheuttamat muut sairaudet.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Perun, Ecuadorin ja Kolumbian alueella tupakointi on 5000 vuotta vanha tapa, kuten uutisessa todetaan. Kuitenkin tietooni on tullut, että monet Kolumbiasta Espanjaan muuttaneet eivät voi ymmärtää tupakoinnin yleisyyttä julkisilla paikoilla ja esimerkiksi kahviloiden terasseilla Espanjassa. Näin ei ole asianlaita heidän omassa maassaan. Mitä tulee tupakointiin terasseilla tai rannoilla, ei vieressä istuva voi välttyä rankaltakaan ns. passiiviselta tupakoinnilta kyseisissä paikoissa, joissa välttämättä istutaan ja oleskellaan hyvinkin alle metrin etäisyydellä toisista. Kahviloihin tullaan sitä paitsi usein erityisesti viikonloppuisin viettämään aikaa koko perheen voimin lasten kanssa, jolloin nämäkin altistuvat tupakoinnille tahtomattaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here