Malagan juhannus omistetaan Ukrainalle; MálagaHoy 22.6.2022

0
32

Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa Ukrainaan vastustetaan torstai-iltana 22:30 polttamalla Júa-hahmo Malagan Misericordia-rannalla. Samaan juhannuksen viettoon liittyy myös musiikkiesitys. Tapahtumalla halutaan saada ihmisten ajatukset Ukrainaan ja kaikkeen siihen, mitä siellä tapahtuu.

Júa-hahmoa ei nyt polteta ensimmäistä kertaa, vaan se on jokaiseen juhannukseen kuuluva perinne. Nyt juhlimiseen oli vain tullut kahden vuoden tauko. Júan polttamiseen liittyy aina joku asia, jonka yhteiskunta haluaa ”eliminoida” kuten meduusat, laiton asekauppa, kidutus, nälänhätä maailmasta tai lajikato luonnosta. Júa-nuken suunnitelleen Fernando Wilsonin mielestä Ukrainan sota on tällä hetkellä juuri sitä suurinta pahuutta, mistä pitää päästä.

Júa-veistos on 7 metriä korkea ja se on pystytetty 6×6 metriselle jalustalle. Itse polttotapahtumaan kuuluu paljon pyrotekniikkaa ja se kestää noin 11 minuuttia. Sen jälkeen jatketaan musiikilla. Myös muilla rannoilla on juhannukseen liittyvää ohjelmaa, toteaa fiestavastaava valtuutettu Teresa Porras ja kehottaa pitämään hauskaa ja osallistumaan tapahtumiin.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Juhannus on alunperin hyvin vanha juhla, johon on aina liittynyt demonien, pahojen henkien ja pahuuden karkottaminen. Itse olen kokenut Los Bolichesin juhannuksen, jossa koko ranta täyttyi paikallisista perhekunnittain siten, että perheet olivat rajanneet oman alueensa rannasta jo hyvin varhain ja tuoneet paikalle grillit ja kaiken tarvittavan, sekä sytyttäneet nuotiot, joiden yli sitten illan mittaan nuoret hyppivät. Asiaan kuului myös ilotulitus, joka sekin on espanjalaiseen juhannuksen viettoon kuuluva perinne. Tapahtuma oli varsin vaikuttava kaikkine savuineen, paloautoineen ja äänimaailmoineen. Ei tule sivuuttaa myöskään sitä juhlimisen riemua, joka siihen liittyi enkä muista, että alkoholilla olisi ollut suurtakaan roolia.

¡Feliz Fiesta de San Juan!

Risto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here