Andalusiassa pelastusharjoitus; MálagaHoy 17.10.2021

0
171

Tulevalla viikolla Andalusian kaikissa provinsseissa pidetään suuri pelastusharjoitus, jossa testataan katastrofivalmiutta maanjäristysten, merenalaisten järistysten, vaarallisten aineiden sekä tulvien varalta. Harjoitus tuo kaduille ja alueille paljon eri tahojen, poliisin eri toimijoiden, kaikkien turvallisuudesta vastaavien viranomaisten, merivartioston, paikallisen Punaisen ristin ja niin edelleen kalustoa ja henkilöstöä.

Harjoituksessa simuloidaan toimenpiteitä alkaen Andalusian itäosan maanjäristyksestä, jatkuen Cadizin lähellä sattuvasta merenalaisesta järistyksestä ja siitä seuraavasta tulva-aallosta ja runsaista sateista Guadalquivirin laakson paikkakunnilla.

Ihmisiä kehotetaan rauhallisuuteen, koska kyse on vain harjoituksesta, joskin kaikin tavoin hyvin näkyvästä sellaisesta.

Lue lisää!

Kommentti: On hyvä, että harjoitellaan ja valmistaudutaan pahimpaan. Taannoin on ollut puhetta siitä, kuinka alueella pitäisi varautua mahdollisiin tulviin ja hyökyaaltoihin, joita esimerkiksi Alboranin meren vedenalaiset järistykset voisivat aiheuttaa. Ei taida kulua juuri päivääkään, ettei kyseisellä alueella sattuisi pienempiä maankuoren liikkeitä. On laskettu, että hyökyaalto alueelta Aurinkorannikolle olisi perillä alle puolessa tunnissa eli jokin toimiva hälytysjärjestelmä tulisi luoda. Alboranin meri sijaitsee vastarannalla lähempänä Afrikan mannerta.