Asutusta Sohailin mäellä jo 2600 vuotta sitten; MálagaHoy 10.11.2022

0
141

Foinikialaisasutuksesta löytyy tietoja jo 600 vuotta ennen ajanlaskun alkua. 400 vuotta myöhemmin alue päätyi Rooman vallan alle. Alueelta on löytynyt myös jälkiä vanhemmasta asutuksesta. Suel-nimisessä roomalaisessa kaupungissa valmistettiin pyydetystä kalasta suorastaan teollisesti kuuluisaa ns. garumia, vietiin Mijasin marmoria ja muita mineraaleja. Alue kuului ”Cadizin yhteenliittymään”, joka oli osa ”Betican” roomalaista provinssia merkittävänä kauppapaikkana.

Sohailin linna kuului alunperin cordobalaisen Omeyan kalifaattiin ja kaliffi Abderramán III:n alaisuuteen. Hän rakensi siitä aluetta merirosvoilta ja muilta hyökkäyksiltä puolustavan linnakkeen. 1400-luvun lopussa katolisten kuninkaiden vallatessa linnakkeen ja kaupungin, linnake tuhoutui valtaosaltaan. Sittemmin se rakennettiin uudelleen. Fuengirola-joki, joka virtaa linnakkeen editse, sekä lukuisat lähteet palvelivat makean veden lähteenä laivoille myöhemminkin englantilaisten valloitettua Gibraltarin.

Vasta niinkin myöhään kuin 1980-luvulla linnan aluetta Fuengirolan kaupunki alkoi hyödyntää turismiin ja nyt ihan viime vuosina se on muodostunut merkittäväksi konserttien ja muiden isojen tapahtumien näyttämöksi.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Olen kokenut useaan kertaan, kuinka linnake palvelee loistavasti sekä konserttien että muiden tapahtumien näyttämönä. Kokemuksia minulla on siitä useamman konsertin osalta, keskiaikatapahtumana sekä oktoberfest-tapahtumana, jossa nautin espanjalaisten kanssa saksalaisesta oluesta ja asiaan kuuluvasta musiikista. :). Konserteista jäi mieleeni hellepäivän jälkeisen myöhäisen illan tähtitaivaineen tuoman raikkaan tuulahduksen ja linnan muurilla liehuvien Espanjan lippujen luoma ainutkertainen tunnelma.