Fuengirola merkittävä Rooman vallan aikainen kauppapaikka; www.fuengirola.es 5.11.2022

0
138

Ajanlaskun ensimmäisen kolmen vuosisadan aikana, Rooman vallan aikana Suelin roomalainen kaupunki, erityisesti Sohailin linnan seutu oli merkittävä kauppapaikka. Sen ovat kaupungin jo neljä vuotta sitten aloittamat arkeologiset kaivaukset linnan edustalla osoittaneet. Puhutaan Suel-nimisestä roomalaisesta kaupungista. Suunnitellut tutkimukset ovat vasta alkuvaiheessa. Nähtäväksi jää, kuinka monen eri sivilisaation kerrostumia kaivaukset paljastavat.

Kaupungin pormestari Ana Mula haluaa tehdä tunnetuksi kaupungin historiaa ja korottaa kaupungin asemaa myös koko maan turistikohteena. Kaikkiaan on kyse noin 1600 neliömetrin laajuisista kaivauksista, joista on nyt toteutettu vasta pieni osa. Kaivauksissa on löytynyt esimerkiksi julkinen merkittävän tuntuinen rakennus, jossa on käytetty marmoria ja josta on löytynyt myös jälkiä patsaiden jalustoista. On mahdollista, että tähän Suelin muinaiseen kaupunkiin on rantautunut yksi Euroopan ensimmäisistä sivilisaatioista.

Kaupunki tarjoaa 12.11. ja 13.11. tilaisuuden tutustua henkilökohtaisesti kaivauksiin soittamalla numeroon 952589349. Meidän suomalaisten tulee siihen tietysti lisätä eteen Espanjan suunta +34.

Tutustu tarkemmin!

Kommentti: Joitakin vuosia sitten kaupunki järjesti kaupungin historiaa käsitteleviä tilaisuuksia, joissa pohdittiin myös kaupungin nimen alkuperää. Mieleeni jäi, kuinka yksi pohdinnan lähtökohta oli, että alukset, jotka rantautuivat Sohailin linnan tuntumaan ehkä jo ennen linnan valmistumista pääsivät kääntymään jokisuistossa (girarse-kääntyä ympäri).