Guapo, guapa

0
51

Espanjalaiselle mentaliteetille on ominaista tunteiden voimakas näyttäminen. Se voi ilmetä myös pienenä flirttinä esimerkiksi näiden sanojen käytössä. Torimyyjä voi naisasiakasta puhutella guapa-sanalla tämän iästä riippumatta. Samoin sain hammasklinikan kassalla huomion ”guapo finlandés”, johon tietysti vastasin ”bonita andaluza”, minkä jälkeen meidän kummankin päivä paistoi todennäköisesti vielä kauniimmin iltaan asti.

Samoin, jos olet huonolla tuulella, vaikka Ukrainan sodan aiheuttamista kärsimyksistä viattomille ihmisille, voit saada kahvilan dueñalta tai dueñolta pienen kosketuksen olkapäähäsi ja kuulla sanan ”ánimo”. Kaikesta huolimatta hän siis haluaa rauhoittaa ja rohkaista sinua loppupäiväksi.

Hotelleissa sitä paitsi on henkilöitä, joiden tehtävänä on varmistaa, että asiakkaat viihtyvät ja heitä voidaan kutsua animadoreiksi. Animador voi olla myös laulaja tai tapahtuman juontaja. ”Animador de un espectáculo”.

Ylipäätään pyrkimyksenä on yleensä nostaa esiin myönteisiä asioita päivittäisissä kohtaamisissa, vaikka ei politiikkakaan enää ole kielletty puheenaihe kuten se aikanaan ehkä oli jossain määrin.

Osaltaan yhteisyyden jakamiseen myötävaikuttaa lämmin ilmasto. En esimerkiksi Suomessa ole kohdannut tööttäileviä autojonoja, joista heilutettaisiin Ukrainan lippuja ja joihin vastattaisiin aplodeilla kadunvarresta (dando aplausos). Aplodeista ja milloin niitä on tapana antaa tarkemmin myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here