Kahviloille lisäaikaa terassien laajennetulle käytölle; MálagaHoy 18.10.20

0
34

Malagan kaupunki on antamassa lisäaikaa vuoden loppuun lähes 300 kahvilalle käyttää alkuperäistä isompaa terassitilaa. Kevään täyden sulun aiheuttamien tappioiden vuoksi ja sitä seuranneiden tiukkojen väljyysmääräysten aikana kahvilat saivat ilman eri lisäkustannusta käyttöönsä suuremman osan katutilaa. Kahviloiden tulee maksaa kaupungille käyttämästään katutilasta. Nyt tuota lisäveloitusta ei vaadittu, eikä vaadita loppuvuoden aikana. Näin kaupunki haluaa osoittaa ymmärtämystä kahvilasektorin taloudellisille vaikeuksille ja antaa pontta niiden työllistävälle vaikutukselle. Väljyysmääräysten vuoksi mitään suurempaa taloudellista vaikutusta tällä toimenpiteellä ei kuitenkaan näytä olevan.

Kaupunki on vedonnut useaan otteeseen myös verottajaan, jotta tämä olisi joustava kahviloiden suhteen. Suunnitelmissa on kaupungin taholla myös erityisiä taloudellisia tukitoimia kahviloiden vuokrien ja ylläpidon suhteen.

Tämä kaikki osoittaa vaan, kuinka tärkeitä kahvilat kohtauspaikkana ja työllistäjinä ovat espanjalaisessa yhteiskunnassa. Voi vaan kuvitella sitä tilannetta keväällä ulkonaliikkumiskiellon aikaan, kun ne oli kokonaan suljettu ja sittemmin, kun pelkkä ulosmyynti oli ainoastaan sallittu. Tänä aamunakin istuessani Los Bolichesin Florezin sisarusten churreriassa sain todistaa, kuinka moni perheen isä tai äiti haki pussillisen kuumia churroja perheen aamiaispöytään. Täällä Fuengirolassa ei sentään vielä olla tilanteessa, jossa olisi kielletty esimerkiksi saapua churreriaan yli 6-henkisen perheen samaan pöytään.

Lue tarkemmin päivän lehdestä!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here