Espanjan poikkeustila päättyy, rajoituksia puretaan; MálagaHoy 7.5.2021

0
106

Sunnuntaina 9.5. päättyy Espanjaan koronaviruksen vuoksi julistettu poikkeustila. Se merkitsee samalla vaikeuksia ylläpitää ja päättää rajoituksista itsehallintoaluetasolla.

Monia rajoituksia jää edelleenkin koronasta kärsityn 14 kuukauden jälkeen voimaan. Tarkoitus on purkaa rajoituksia vähitellen, ensimmäisen vaiheen alkaessa sunnuntaina 9.5., toisen kesäkuun alusta ja kolmannen vaiheen 21.6. lähtien kohti normaalioloja, toteaa Juanma Moreno Andalusian keskushallinnosta.

Sunnuntaista lähtien emme rannoilla enää kohtaa rantojen koronavirusturvallisuudesta vastaavia vahteja. Vastuu on nyt rannoilla aikaa viettävillä. Enää ei ole aikarajoituksia rannoille tai uima-altaille. Tosin on kyllä aiheellista suojautua virukselta noudattamalla 1,5 metrin etäisyyksiä, kun ei olla vedessä.

Samoin poistuu öinen ulkonaliikkumiskielto sekä liikkumiskielto Andalusian sisällä muutamaa paikkakuntaa lukuunottamatta. Julkisten massatilaisuuksien, konserttien, teatterin ja vastaavien tapahtumien osallistujamäärät rajoitetaan 300 henkeen sisätiloissa ja 500 henkeen ulkona.

Poikkeuksen näihin sääntöihin muodostavat muutamat paikkakunnat, joissa ilmaantuvuusluku edelleen on yli 1000 tapausta 100.000 asukasta kohden.

Ensimmäisessä vaiheessa kuun loppuun asti on vielä kuitenkin voimassa kahviloiden, baarien ja ravintoloiden osalta 10 henkilön rajoitus terasseille ja 8 henkilön rajoitus sisätiloille. Auki ne saavat olla puoleen yöhön, diskot jopa aamukahteen.

Maskien käyttö säilyy pakollisena, myös rannoilla.

Lue uutinen!

Kommentti: Andalusian koronavirustilanne äityi useaksi viikoksi huonommaksi viimeisten ilmaantuvuuslukujen sittemmin osoittaen taas tilanteen helpottuvan. Päivän lukemat eivät enää paljon poikkea esimerkiksi Hyvinkään vastaavista ilmaantuvuusluvuista. Perjantain 7.5. Fuengirolan lukema jäi 61 tuntumaan. Nähtäväksi jää, poistaako Espanja tai Andalusia lähipäivinä suomalaisilta matkailijoilta velvoitteen alle 72 tuntia vanhasta koronatestitodistuksesta. Finnairillehan nykyään riittää pelkkä rokotustodistus. Nythän jo kohta monilla on näyttää todistus toisestakin rokotuskerrasta.