Nyt Espanjaan pelkällä rokotteella; MálagaHoy 7.6.2021

0
102

Espanja avasi tänään maanantaina 7.6.21 klo 00.00 ovensa maailmalle ja myös sinulle, jos vain olet rokotettu virusta vastaan. Tosin poissuljettuja ovat tietyt rokotteet ja tietyistä maista tulevat matkalaiset.

Intiasta, Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta tulevien pitää maahan saavuttuaan olla 10 vuorokauden karanteenissa. Samoin hyväksytään ainoastaan Pfizerin, Modernan, AstraZenecan, Janssenin, Sinopharmin ja Sinovac-Coronavacin rokotteet.

Näin arvioidaan syyskuun loppuun mennessä maahan saapuvan yli 15 miljoonaa turistia.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Varmasti tällä maahanpääsyn helpottamisella on maan taloutta elvyttävä vaikutus, koska turismi on Espanjalle varsin merkittävä elinkeino ja työllistäjä. Voidaan kuvitella, että suomalaiselle lapsiperheelle olisi ollut lähes mahdoton ajatus kustantaa Suomessa yli 200€ henkeä kohden maksavat koronatestit, joita tähän asti vaadittiin maahanpääsyn edellytyksenä. Toisaalta voidaan kysyä, ovatko esimerkiksi Andalusian ilmaantuvuusluvut vieläkään riittävän alhaisella tasolla. Esimerkiksi tämänpäiväinen Fuengirolan ilmaantuvuusluku oli 130,4, kun se Hyvinkäällä pyörii 20 tuntumassa.