Outoja oireita sairastamisen jälkeen; MálagaHoy 19.1.2022

0
316

Koronataudin seurauksena syntyvät veren hyytymishäiriöt ovat aiheuttaneet yllättäviä ja hyvin kivuliaitakin oireita. Iranissa potilaan mentyä vastaanotolle peniksessään kokemansa 3 päivää kestäneen kivun käytyä sietämättömäksi urologi oli lopulta todennut kivun aiheutuneen verisuonitukoksesta peniksessä.

Potilas ei testituloksesta huolimatta ollut saanut välittömästi vakavampia oireita, korkeintaan kuumetta, yskää ja väsymystä. Lieneekö sitten myöhemmin yhdyntä myötävaikuttanut peniksen pitkässä verisuonessa syntyneeseen tukokseen? Lääkärit joka tapauksessa katsovat oireen aiheutuneen sairastetusta koronataudista. Verenohennuslääkettä saatuaan potilas oli päässyt oireesta eroon.

Koko sinä aikana kun pandemia on meitä piinannut, sairaalaan joutuneista potilaista 20-50% kärsivät verenhyytymishäiriöistä. Toisin sanoen tauti ei aiheuta vain hengitystieoireita. USA:ssa Ohiossa 69-vuotias mies oli kärsinyt kolme tuntia kestäneestä erektiosta. Muistakin vastaavan tyyppisistä oireista jotkut potilaat ovat kärsineet.

Lue tarkemmin!