Kuuliaisuus; MálagaHoy 23.10.2021

0
184

Eduardo Jordá kirjoittaa toimituksen kolumnissa, kuinka helposti meidät kansalaiset on saatu ja ehkä pelottavan helposti saadaan tulevaisuudessakin tottelemaan ylhäältä annettuja käskyjä.

Hän kertoo, kuinka hän puistossa näki miehen maski päällä, vaikka sadankaan metrin säteellä ei näkynyt ketään muita. Voidaan tietysti ajatella, että miehellä oli heikko vastustuskyky, jokin sairaus, mutta ehkä niin ei ollut asian laita. Siihen nähden, kuinka moni maskia käyttää, kyse on silkasta kuuliaisuudesta. Jostain syystä ihmiset vain ovat sisäistäneet, että maskia pitää käyttää aina. Se on ohje, jota pitää kunnioittaa ja totella.

Kirjoittaja ei ole varma, onko tämä hyvä asia. Pandemian myötä hallitukset ovat saaneet käsiinsä pettämättömän työrukkasen, jolla voidaan ihmisiä kontrolloida. Tällainen kontrolli ei jokin vuosi sitten olisi tullut kuuloonkaan.

Joissakin Australian osavaltioissa voidaan satunnaisotannalla ottaa yhteyttä ihmisiin, joiden sitten tulee kuvan lähettämällä osoittaa olevansa kotikaranteenissa. Tällaista painajaismaista dystopiaa olisi esimerkiksi vain viisi vuotta sitten pidetty täysin ennenkuulumattomana.

Hallitukset tietävät nyt, mistä narusta pitää vetää, jotta kansa saadaan tottelemaan; meidän terveytemme, ilmastonmuutos tai mikä tahansa maailmanlopun ilmiö.

Lue tarkemmin!

Kommentti: On kyllä todettava, että maskia täällä pidetään pelkästä tottumuksesta paikoissa, missä sen pitämisessä ei ole mitään järkeä. Autossa yksin ajettaessa, kadulla, jossa ei ole ristin sielua näkyvissä ja raikas meri-ilma olisi terveellisempi hengittää kuin se oma uloshengitysilma. Täällä Andalusiassa maskin käyttö ulkona ei ole enää pakollista kuin ruuhkatilanteessa. Silloin se pitää olla valmiina laitettavaksi. Ilmeisesti ihmiset kokevat sen jatkuvan käytön helpommaksi vaihtoehdoksi ja täällähän ihmiset joka tapauksessa keskustellessa tulevat keskustelukumppaniansa hyvin lähelle.