Sähköpotkulautailijat joka päivä turmissa; MálagaHoy 26.3.24

0
84

Kesäkuukausina sähköpotkulautailijat aiheuttavat liikenteessä miltei joka päivä onnettomuuksia Malagan alueella tilastojen mukaan. Onnettomuuksien vakavuudesta kertovat useat ensiapuasemien vastaavat kirurgit ja johtavat lääkärit.

Valtaosaan turmista ovat selvästi syypäitä itse lautailijat. Onnettomuuksien seurauksina on pysyviä liikkumista vaikeuttavia luustovammoja, aivovaurioita tai kroonistyyppisiä vammoja. Enimmäkseen lautailijat törmäävät lapsiin, jotka eivät riittävästi osaa seurata liikennettä tai vanhoihin ihmisiin, jotka eivät kykene reagoimaan riittävän nopeasti.

Erona muihin liikkumismuotoihin kuten esimerkiksi mopoihin on se, että sähköpotkulauta ei tarjoa törmätessä mitään suojaa, niin että vauriot päähän, kun ei juurikaan käytetä kypärää, ovat vakavampia.

Törmäyksissä sattuvat vauriot, jos eivät esimerkiksi kohdistu päähän, osuvat kuljettajilla usein ranteisiin ja kyynärpäihin, päälle ajetuilla reisiin, lantioon ja nilkkaan.

Poissuljettuja eivät ole myöskään kuolemaan johtavat onnettomuudet. Kirurgit ja ensiapuvastaavat peräänkuuluttavat kypärän käyttöä ja tarkempaa valvontaa ja sääntelyä.

Lue tarkemmin!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here