Tupakointi kiellettävä myös henkilöautoissa; MálagaHoy 19.3.24

2
118

Asiantuntijoiden mielestä Espanjan tulee seurata monien muiden maiden esimerkkiä ja kieltää tupakointi myös yksityiskäytössä olevissa autoissa. Tähän mennessä tupakointikielto on koskenut julkista ja jakeluliikennettä.

Tutkijat toteavat, että altistuminen syöpää aiheuttaville aineille auton sisätiloissa on moninkertainen siksi, että aineet tarttuvat kaikkiin pintoihin ja materiaaleihin. Oheistupakointi voi sisältää 50 eri karsinogeeniä. Ne säilyvät niissä myös yllättävän pitkään, peräti kolmesta neljään kuukauteen.

Tupakointikielto tulisi toteuttaa siitä huolimatta, että sen toteuttaminen voi osoittautua vaikeaksi kuten on nähty myös, mitä tulee terassitupakointiin. Tutkijoiden mielestä kiellon tulisi ulottua kaikkiin tiloihin, joissa ei-tupakoitsijat voivat altistua tupakoinnille, on sitten kyseessä vaikka muu kuin perinteinen tupakointi.

Tutkijoiden mielestä kotejakaan ei tulisi jättää toimenpiteiden ulkopuolelle. Voidaan vain kuvitella lasten altistumisen määrää, kun ajatellaan esimerkiksi pehmolelujen kautta lasten altistumista. Onhan myös asuntojen omistajia, jotka vuokratessaan asuntoa, eivät salli vuokraamista tupakoitsijoille.

Aloitteellinen asiassa on ollut Maailman Syöpäjärjestön, WHO:n yhteyshenkilö Kataloniasta, Esteve Fernández.

Lue tarkemmin!

2 KOMMENTIT

 1. Qué buena solución para disminuir los gastos de la salud pública y sobre todo también la mortalidad inútil de la gente.
  Gracias por el artículo.
  Pero me pregunto ???…cómo controlar esta ley con eficiencia?
  Buena suerte🌻

  • Hola Monique
   Creo que lo pueden controlar de la misma manera que el uso de móviles, con cámaras que sí las hay por todos lados.
   Gracias por tu comentario.
   Estoy ahora como lo sepas aquí en Fuengirola, bastante agradable el tiempo, un poco raro que parece que hace unas horas hacía sol pero al mismo tiempo un poquito de llovizna. Pero la temperatura casi 20 grados.
   Risto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here