Nyt Espanjaan pelkällä rokotteella; MálagaHoy 7.6.2021

0

Espanja avasi tänään maanantaina 7.6.21 klo 00.00 ovensa maailmalle ja myös sinulle, jos vain olet rokotettu virusta vastaan. Tosin poissuljettuja ovat tietyt rokotteet ja tietyistä maista tulevat matkalaiset.

Intiasta, Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta tulevien pitää maahan saavuttuaan olla 10 vuorokauden karanteenissa. Samoin hyväksytään ainoastaan Pfizerin, Modernan, AstraZenecan, Janssenin, Sinopharmin ja Sinovac-Coronavacin rokotteet.

Näin arvioidaan syyskuun loppuun mennessä maahan saapuvan yli 15 miljoonaa turistia.

Lue tarkemmin!

Kommentti: Varmasti tällä maahanpääsyn helpottamisella on maan taloutta elvyttävä vaikutus, koska turismi on Espanjalle varsin merkittävä elinkeino ja työllistäjä. Voidaan kuvitella, että suomalaiselle lapsiperheelle olisi ollut lähes mahdoton ajatus kustantaa Suomessa yli 200€ henkeä kohden maksavat koronatestit, joita tähän asti vaadittiin maahanpääsyn edellytyksenä. Toisaalta voidaan kysyä, ovatko esimerkiksi Andalusian ilmaantuvuusluvut vieläkään riittävän alhaisella tasolla. Esimerkiksi tämänpäiväinen Fuengirolan ilmaantuvuusluku oli 130,4, kun se Hyvinkäällä pyörii 20 tuntumassa.

Espanjan poikkeustila päättyy, rajoituksia puretaan; MálagaHoy 7.5.2021

0

Sunnuntaina 9.5. päättyy Espanjaan koronaviruksen vuoksi julistettu poikkeustila. Se merkitsee samalla vaikeuksia ylläpitää ja päättää rajoituksista itsehallintoaluetasolla.

Monia rajoituksia jää edelleenkin koronasta kärsityn 14 kuukauden jälkeen voimaan. Tarkoitus on purkaa rajoituksia vähitellen, ensimmäisen vaiheen alkaessa sunnuntaina 9.5., toisen kesäkuun alusta ja kolmannen vaiheen 21.6. lähtien kohti normaalioloja, toteaa Juanma Moreno Andalusian keskushallinnosta.

Sunnuntaista lähtien emme rannoilla enää kohtaa rantojen koronavirusturvallisuudesta vastaavia vahteja. Vastuu on nyt rannoilla aikaa viettävillä. Enää ei ole aikarajoituksia rannoille tai uima-altaille. Tosin on kyllä aiheellista suojautua virukselta noudattamalla 1,5 metrin etäisyyksiä, kun ei olla vedessä.

Samoin poistuu öinen ulkonaliikkumiskielto sekä liikkumiskielto Andalusian sisällä muutamaa paikkakuntaa lukuunottamatta. Julkisten massatilaisuuksien, konserttien, teatterin ja vastaavien tapahtumien osallistujamäärät rajoitetaan 300 henkeen sisätiloissa ja 500 henkeen ulkona.

Poikkeuksen näihin sääntöihin muodostavat muutamat paikkakunnat, joissa ilmaantuvuusluku edelleen on yli 1000 tapausta 100.000 asukasta kohden.

Ensimmäisessä vaiheessa kuun loppuun asti on vielä kuitenkin voimassa kahviloiden, baarien ja ravintoloiden osalta 10 henkilön rajoitus terasseille ja 8 henkilön rajoitus sisätiloille. Auki ne saavat olla puoleen yöhön, diskot jopa aamukahteen.

Maskien käyttö säilyy pakollisena, myös rannoilla.

Lue uutinen!

Kommentti: Andalusian koronavirustilanne äityi useaksi viikoksi huonommaksi viimeisten ilmaantuvuuslukujen sittemmin osoittaen taas tilanteen helpottuvan. Päivän lukemat eivät enää paljon poikkea esimerkiksi Hyvinkään vastaavista ilmaantuvuusluvuista. Perjantain 7.5. Fuengirolan lukema jäi 61 tuntumaan. Nähtäväksi jää, poistaako Espanja tai Andalusia lähipäivinä suomalaisilta matkailijoilta velvoitteen alle 72 tuntia vanhasta koronatestitodistuksesta. Finnairillehan nykyään riittää pelkkä rokotustodistus. Nythän jo kohta monilla on näyttää todistus toisestakin rokotuskerrasta.

Andalusia harkitsee rajoitusten tiukentamista 9.4. alkaen; MálagaHoy 5.4.2021

0

Andalusian nykyisten koronarajoitusten päättyessä perjantaina 9.4. harkitaan rajoitusten mahdollista tiukentamista pääsiäisen jälkeisten tartuntavuuslukujen valossa. Andalusian presidentti Juanma Moreno on jo varoittanut mahdollisista muutoksista rajoituksiin. Viimeisimmät tiedot tartunnoista eivät lupaa hyvää.

Lähde

Kommentti: Espanjan ilmaantuvuusluvut kävivät kuukausia sitten tosi korkealla verrattuna Suomen vastaaviin lukuihin. Nyttemmin maan keskimääräiset arvot ovat lähellä Suomen lukuja. Erityisesti Fuengirolan ilmaantuvuusluku oli vielä pari viikkoa sitten noin kolmasosa Hyvinkään vastaavasta. Nyt sekin on jo noussut lähelle 80 eli tosin vielä paljon alempi kuin Hyvinkään lukema 130.

Katso Fuengirolan viimeinen ilmaantuvuusluku!

Fuengirolan ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan

0

Espanja näyttää osaavan rajoittaa koronavirustartuntoja tai sitten säiden lämpeneminen luo suotuisat olosuhteet tartuntojen talttumiselle. Viimeisin Fuengirolan ilmaantuvuusluku 4.3. tätä uutista kirjoitettaessa oli 130,4. Arvo on kohta lähellä saman ajankohdan Hyvinkään ilmaantuvuuslukua. Toivottavasti kehitys jatkuu samansuuntaisena.

Käy tarkistamassa viimeisin arvo!

Andalusia avautuu; MálagaHoy 25.2.2021

0

Andalusian päivän (Día de Andalucía) 28.2. jälkeen 3.3. maakuntahallinto kokoontuu päättämään helpotuksista voimassaoleviin koronarajoituksiin. Maakunnassa katsotaan päästyn äärimmäisestä riskitasosta, joka on määritelty 250 tapaukseksi 100.000 asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana. Ilmaantuvuusluku on jo viikkojen ajan jatkanut laskemistaan. Viimeisen ilmaantuvuusluvun monien paikkakuntien osalta ollessa jo alle tuon raja-arvon, liikkumisrajoituksia eri kaupunkien välillä voidaan purkaa.

Rajoitusten purku ei tarkoita sitä, etteikö ilmaantuvuusluku edelleen olisi korkeaksi luokiteltava. Pahimman yli katsotaan joka tapauksessa selvityn. Jos myönteinen kehitys jatkuu samaa 7% vauhtia seuraavan 8 päivän ajan, mikä nyt on ollut trendi viime maanantaista lähtien, maakunta on päätymässä piankin alle 150 sairastumistapauksen.

Tilanteen helpottumisen toivotaan antavan mahdollisuuksia avata erityisesti ravitsemusalan rajoituksia. Kyseinen ala on eniten rajoituksista kärsineitä.

Joka tapauksessa toistaiseksi vielä Andalusian eri provinssien välillä liikkuminen ei myöskään ole sallittua, niin kauan kuin rajoituksia ei ole purettu.

Lähde

Kommentti: Toivotaan, että myönteinen kehitys jatkuu ja että edelleen ymmärrettäisiin rajoitusten purkuun liittyvät riskit. Aurinkorannikon suomalaisittain kesäiset ilmat vaikuttavat osaltaan varmasti tilanteeseen, koska lämpimillä ilmoilla ihmiset eivät pakkaudu sisätiloihin, missä viruksen herkempi tarttuvuus on ilmeinen. Uutiseen liittyvässä viestiketjussa arvostellaan kovasti myös sitä, että yliopistoja on suljettu baarien saadessa pitää ovensa auki (”bares abiertos y universidad cerrada, INCREÍBLE”), joskin tiukoin aukiolorajoituksin. Viestiketjussa viitataan myös siihen, että toukokuussa maan poikkeustilan päättyessä ei maakuntahallinto enää voi jatkaa sulkulinjalla.

Nähtäväksi jää, ohittaako Suomi nyt kevään kynnyksellä tilanteen pahenemisessa Aurinkorannikon. Fuengirolan ilmaantuvuusluku eiliseltä 24.2. oli kuitenkin vielä 295,8.